Slijedi nova destabilizacija atmosfere uz grmljavinske pljuskove

Objavljeno: 10. srpnja 2018. u 20:38h

Pred nama je nova destabilizacija atmosfere uz mjestimičnu kišu i lokalne grmljavinske pljuskove.


Srijeda će biti vrlo promjenjiva na cijelom području, ali se pritom glavnina pljuskova očekuje na sjeveru Istre gdje može biti i obilnijih oborina. Najstabilnije vrijeme očekujemo na jugu Istre.

Povodom nadolazeće promjene vremena, Meteoalarm je za Istru izdao žuto upozorenje, dok za more zapadne Istre upozorenje nije izdano.

Upozorenje se odnosi na mogućnost grmljavinskih pljuskova, vjerojatnost grmljavine pritom iznosi visokih 60-90 %. Žuto upozorenje na snazi je i za Kvarner kao i za cijelu središnju Hrvatsku i Slavoniju.

Nakon dnevnih nestabilnosti, u srijedu navečer i u noći na četvrtak na otvorenom moru može biti izraženijih neverina, što nam sugerira i Istramet WRF.

1-satne oborine prema WRF-u (10.07. 23Z – 12.07. 02Z)

Vrlo nestabilno vrijeme zadržat će se i u četvrtak, naročito prijepodne. Dnevni pljuskovi držat će se uglavnom kopnenog područja, odnosno Ćićarije i Učke te zaleđa Rijeke.

Petak i subota ponovno donose stabilnije vrijeme. Prevladavat će pretežno sunčano i vrlo toplo, lokalno i vruće vrijeme uz dnevne temperature zraka oko 30 °C ili stupanj-dva Celzija iznad.

Novo pogoršanje vremena moguće je već u nedjelju, o čemu će idućih dana zasigurno biti riječi i na našem portalu! (P.R./IM).

Komentiraj

Povezane vijesti