Sjeverozapadnu Europu pogodila je jaka oluja s olujnim i orkanskim vjetrovima

Objavljeno: 09. veljače 2020. u 23:04h

Sjeverozapadnu Europu pogodila je jaka oluja. U Irskoj, Velikoj Britaniji, Nizozemskoj, Belgiji i Njemačkoj otkazani su deseci letova. Irska je bila prisiljena otkazati svečanost u povodu proglašenja Galwaya europskom prijestolnicom kulture, prenosi HRT.


Prve na udaru olujnoga nevremena bile su Irska i Velika Britanija. Ondje bi ovo mogla biti oluja desetljeća.

U Velikoj Britaniji otkazane su stotine letova, željeznički i pomorski promet je otežan, ljudima je savjetovano da ne kreću na put. Udari vjetra dosežu brzinu od 145 kilometara na sat, dijelovi Škotske su poplavljeni, ostaju bez struje. Poplave prijete u mnogim dijelovima zemlje.

U Škotskoj su zbog nevremena tri osobe stradale kada se urušio krov gostionice. Ciara bi mogla biti najsnažnija oluja od 2013. kada su naleti vjetra dosezali brzinu od 130 km/h.

Olujno nevrijeme širi se na sjeverozapad Europe, a ne štedi ni sjever Francuske. Stanovnicima je upućen poziv da se klone šumovitih područja, te da ne izlaze na more.

U Nizozemskoj snažni udari vjetra s Atlantika, dok zračna luka u Amsterdamu, jedna od najprometnijih u Europi, otkazuje letove. Vjetar će ojačati, a stanovnicima je preporučeno da ne izlaze.

U Belgiji, orkanski udari vjetra. Poremećen je promet u briselskoj zračnoj luci, a u gradu su zatvoreni parkovi.

U Njemačkoj olujni vjetar, jaki pljuskovi i grmljavina na sjeveru i u središtu zemlje. U nekim saveznim državama sutra neće raditi škole.

Frankfurtska zračna luka otkazuje letove, zasad je otkazano i 130 planiranih za sutra. Otežan je promet i u drugim njemačkim zračnim lukama. Vjetar čupa drveće, ruši skele na zgradama, a njemačka željeznica poziva ljude da odgode putovanje.

Jug Njemačke nevrijeme će zahvatiti ujutro. (HRT).

Komentiraj

Povezane vijesti