SAD: Uragan Laura u samo 24 h ojačao iz prve na četvrtu kategoriju

Objavljeno: 27. kolovoza 2020. u 08:46h

Stanovnici Louisiane i juga Teksasa pripremaju se za nalet uragana Laura koji je u samo jednom danu prerastao iz kategorije 1 u kategoriju 4 na skali od 5 i meteorolozi ga smatraju “krajnje opasnim”, prenosi Index.


Ojačaju li vjetrovi koje sa sobom nosi Laura još 11 kilometara na sat, uragan će doseći kategoriju 5. Kako javlja CNN, Laura je već sada snažnija od katastrofalnog uragana Katrina koji je 2005. pogodio SAD.

“Katastrofalni plimni valovi, ekstremni vjetrovi i poplave već se događaju u dijelovima Louisiane”, javlja Nacionalni centar za uragane.

Uragan se nalazi 30 milja od Lake Charlesa. Pušu vjetrovi jačine 250 kilometara na sat. Tijekom sljedećih sati očekuje se da će se uragan kretati prema unutrašnjosti Louisiane, a potom u četvrtak poslijepodne po lokalnom vremenu krenuti sjeverno.

Više od 103.000 kućanstava u Teksasu i Louisiani je bez struje, a očekuje se da će se taj broj nakon udara još povećati. Vlasti upozoravaju da bi neka područja bez struje mogla biti danima. (Index).

Komentiraj

Povezane vijesti