Promjena vremena tek nastupila, i dalje na snazi meteorološka upozorenja

Objavljeno: 25. kolovoza 2018. u 09:50h

Pogoršanje vremena jutros je zahvatilo cijelu Istru. Nakon jučerašnjih zaista snažnih predfrontalnih nestabilnosti u unutrašnjosti poluotoka, prvi neverini oko 9 sati zahvatili su zapad Istre.


No glavnina pogoršanja vremena tek stiže i to u noći na nedjelju kada lokalno može biti vrlo obilnih oborina, ali i prolazno jakog vjetra. Centar ciklone nalazit će se na moru sjevernog Jadrana, tik do Istre.

Povodom pogoršanja vremena, DHMZ je putem Meteoalarma izdao upozorenja, a ono najžešće narančastog stupnja na snazi je za Istru i Kvarner.

Meteoalarm tako upozorava na mogućnost mjestimične obilne kiše, od 40 do čak 60 mm. Vjerojatnost grmljavine pritom je veća od 80 %! Žuto upozorenje vrijedi i za more zapadne Istre i Kvarnera gdje može biti udara vjetra i do 85 km/h.

Narančasto upozorenje na snazi je i za ponedjeljak, a također se odnosi na mogućnost obilnih oborina i veliku vjerojatnost grmljavine.

Najoštrije crveno upozorenje izdano je za Velebitski kanal gdje se upozorava na buru čiji udari mogu dostizati i 120 km/h!

U galeriji donosimo nekoliko izdvojenih produkta naših modela, ICON-a i WRF-a. (P.R./IM).

Komentiraj

Povezane vijesti