PROJEKT: Značajno unaprijeđen grafički prikaz podataka!

Objavljeno: 15. lipnja 2019. u 12:43h

Nastavljamo s projektom unaprjeđenja funkcionalnosti portala, a upravo smo publicirali poboljšanja na grafičkom prikazu podataka. U ovoj vijesti istaknut ćemo glavne novosti.


Lakše korištenje na mobilnim uređajima – značajno je olakšano korištenje grafičkog prikaza na mobilnim uređajima. Sada se karta može pomicati samo s dva prsta, dakle nama slučajnog pomicanja, čime se lakše dolazi do ostalog sadržaja na portalu.

Brzo do trodnevne WRF prognoze – zahvaljujući izdvojenom izborniku “prognoza”, brzo se dolazi do trodnevne satne prognoze bazirane na WRF-u. Riječ je o vlastitom produktu koji se izrađuje na Istramet serverima. Detaljnije o projektu možete pročitati ovdje. Prognoza započinje s idućim satom u odnosu na aktualno stanje, a klikom na ikonicu dolazi se do prognoze za određeno mjesto.

Prikaz munja – Nedavno smo u suradnji s mrežom Blitzortung postavili senzor munja, o čemu smo već pisali. To nam je omogućilo izradu vlastitih statičnih karata munja, ali i publikaciju na grafičkom prikazu s ostalim parametrima.

Prikaz radara – Izvršena je integracija ARSO radara, čime brzo dolazimo do aktualnog prikaza radara. Primjerice, zahvaljujući kombinaciji s prikazom munja možemo odmah uočiti gdje je došlo do razvoja nevremena… (P.R/IM).

Komentiraj

Povezane vijesti