PROJEKT: Instalirali smo prvu panoramsku kameru na Ćićariji!

Objavljeno: 22. studenoga 2018. u 15:37h

Zbog rijeke naseljenosti i loše infrastrukture, naši projekti postavljanja panoramskih kamera i postaja na Ćićariji gdje je internet veza potrebna 0-24 h izrazito su zahtjevni.


No sredinom studenoga nakon višemjesečne pripreme u Černehima podno Žbevnice uspjeli smo realizirati koristan projekt postavljanja Istramet panoramske kamere, što je tek dio od planiranih projekata na Ćićariji.

Nakon što smo u lipnju instalirali meteorološku postaju o čemu više možete pročitati ovdje, lokacija je postala bogatija i za panoramsku kameru koja na naš server svakih 5 minuta šalje novu HD fotografiju (snapshot). Ujedno je riječ o prvoj (panoramskoj) kameri na Ćićariji!

Ovaj zanemareni dio Istre (ne samo po pitanju meteoroloških mjerenja), sada ima kvalitetni Istramet sustav na 700 metara nadmorske visine, što će doprinositi boljem razumijevanju klime tog područja, posebice jer su klimatske promjene drastično uzele maha i u gorskom dijelu Istre.

Oprema je postavljenja u suradnji s Adrijanom Ivančićem kojemu se ovim putem zahvaljujemo! Podatke možete pratiti ovdje. (P.R./IM).

 

Komentiraj

Povezane vijesti