Pred nama obilna kiša, a u gorskom području i 30-ak centimetara snijega

Objavljeno: 11. travnja 2021. u 21:17h

Nedjelju je obilježilo oblačno vrijeme uz mjestimičnu kišu, a puhalo je umjereno i jako jugo. To je samo uvod u glavninu pogoršanja koje stiže u prvom dijelu utorka.


Do 21 h nismo zabilježili obilnije količine kiše. Na zapadu i jugu Istre palo je većinom od 2 do 5 mm, u središnjim predjelima 5 do 15 mm, a na Ćićariji do 20 mm. Najobilnije količine zabilježile su postaje u zaleđu Matulja, do 25 mm.

U ponedjeljak nas očekuje slično vrijeme uz umjereno i jako jugo i mjestimičnu kišu, naročito u gorju i oko Učke gdje može biti obilnih količina. Temperature zraka bit će ujednačene te će kretati između 10 i 14 °C.

U prvom dijelu utorka stiže glavnina pogoršanja vremena. Padat će obilna kiša, a uz jači razvoj oblaka ponegdje može i zagrmjeti. S umjerenim zahladnjenjem kiša će u gorju okrenuti na gusti snijeg.

U Gorskom kotaru može mjestimice pasti i 30 cm snijega, dok na Učki valja očekivati 15-ak. S jačim oborinama pahulje nakratko mogu zalepršati i na 400 metara nadmorske visine.

Jugo će zamijeniti umjerena i jaka bura, ponegdje s olujnim udarima. S burom stiže i pad temperature zraka, ponovno zamjetnije ispod prosjeka za doba godine.

Vrijeme će se postupno smiriti krajem utorka i u srijedu kada očekujemo dulja sunčana razdoblja. No od toplog i pretežno sunčanog proljetnog vremena zasad nema ništa, hladnije od prosjeka zadržat će se prema svemu sudeći barem do kraja druge dekade mjeseca. (P.R./IM).

Komentiraj

Povezane vijesti