Pred nama nestabilniji, sparni i vrući dani, a stiže nam i afrički pijesak

Objavljeno: 25. srpnja 2021. u 21:12h

Iduće dane mnogi će okarakterizirati kao “teške i sparne”. Prevladavat će vruće i vjetrovito vrijeme, naročito u ponedjeljak kada očekujemo mjestimičnu prljavu kišu i pljuskove.


Zahvaljujući pritjecanju vrućeg afričkog zraka, u ponedjeljak će atmosfera biti prepuna čestica afričkog pijeska, a u kombinaciji s mjestimičnim oborinama očekujemo prljavu kišu. Puhat će umjereno i jako jugo, naročito na moru.

Iako će se glavnina nestabilnosti zadržavati na sjeveru Italije gdje su moguće i nepogode, izolirani neverini ne bi nas trebali iznenaditi ni u Istri, naročito sredinom dana. Povodom toga DHMZ je putem Meteoalarma izdao žuti stupanj upozorenja.

Lokalnih neverina može biti u utorak, a zatim slijedi postupna stabilizacija atmosfere uz smanjenje naoblake i vruće ljetno vrijeme. Vrućine će biti izraženije na istoku Hrvatske i u Dalmaciji gdje ćemo moći govoriti o novom toplinskom valu.

Pošto zahladnjenja nema na vidiku, slobodno možemo reći kako je ispred nas vrhunac ljeta! Uživajte u ljetnim radostima, jer kolovoz možda donosi sasvim drugi tip vremena…(P.R./IM).

Povezane vijesti