Pred nama je nova promjena vremena, stiže kiša i lokalni grmljavinski pljuskovi

Objavljeno: 13. lipnja 2020. u 13:29h

Nakon kratkotrajne stabilizacije vremena, pred nama je novo jače pogoršanje koje stiže već u nedjelju.


U nedjelju očekujemo promjenjivo vrijeme uz mjestimičnu kišu i grmljavinske pljuskove, naročito u kopnenom dijelu Istre. Uz obalu će prevladati sunčanije, no može biti izoliranih neverina. Zapuhat će slab do umjeren, na moru ponegdje prolazno jak jugozapadnjak, a u noći zapadnjak.

Povodom destabilizacije atmosfere DHMZ je putem Meteoalarma za nedjelju izdao žuti stupanj upozorenja koji se odnosi na mogućnost jačih grmljavinskih pljuskova, vjerojatnost grmljavine pritom je veća od 50 %.

Još nestabilnije vrijeme očekuje nas u ponedjeljak kada će pljuskovi i kiša biti češći i uz obalu, prema svemu sudeći i na jugu poluotoka. Pritom može biti jačih neverina uz velike količine kiše u kratkom vremenskom roku. Jugozapadnjak će postupno okrenuti na sjeverozapadnjak uz pad temperature zraka.

Nestabilno vrijeme nastavit će se i u drugom dijelu tjedna, no uz dosta sunčanog vremena. Usprkos suncu ljetne vrućine ne očekujemo “do daljnjega”, čime se nastavlja trend vrlo ugodnog vremena uz temperature zraka na 2 m visine čak i ispod višegodišnjeg prosjeka za lipanj. (P.R./IM).

Komentiraj

Povezane vijesti