Pijavica protutnjala Umagom, nevrijeme diljem Istre

Objavljeno: 15. studenoga 2019. u 22:19h

Pogoršanje vremena u Istri kulminiralo je oko 21 sat kada se na moru zapadne Istre razvila izražena grmljavinska linija. Frontalna naoblaka zatim se premjestila prema istoku, a jako jugo s olujnim udarima okrenulo je na jugozapadnjak uz sporadičnu grmljavinu.


Pritom je došlo do razvoja jačih grmljavinskih ćelija, naročito na sjeverozapadu Istre. Iznad Umaga razvio se najjači sustav uz vrlo obilnu kišu i silovit nalet vjetra, a olujni sustav iznjedrio je i pijavicu! Pijavica je prema dojavama trajala samo 10-ak sekundi, no to je bilo dovoljno da pričini popriličnu materijalnu štetu.

U luci je potonula jedna barka, a jak vjetar oštetio je i krov zgrade grada Umaga. Ulica Giuseppe Garibaldi prekrivena je dijelovima crijepa, razbacane su stolice, terase…

Prema trenutnim informacijama nema ozlIjeđenih, no vijest ćemo nadopuniti novim informacijama ako bude potrebe.

Od ostalih meteoroloških informacija, vrijedi izdvojiti kako je na području Umaga do 22 h u kratkom vremenskom roku palo čak 40 mm kiše koliko je izmjerila Istramet postaja u Rožcu. Pošto se u vrijeme pisanja ove vijesti fronta i dalje premješta našim područjem, detaljne informacije donosimo u nastavku večeri. (P.R./IM).

Komentiraj

Povezane vijesti