Pazinčica izgleda odvratno, ekološka katastrofa u Pazinu

Objavljeno: 07. studenoga 2018. u 09:49h

Ogromni krater na pazinskom građevinskom deponiju Lakota, nastao krajem svibnja, uslijed urušavanja odvodnog tunela, povećao se za barem 20-ak posto, izvještava Glas Istre.


To znači da se u pozamašnu rupu na Lakoti s ruba kratera, gotovo svakodnevno urušava dodatna količina materijala, ondje deponiranog kamenog mulja, i onda ga bujična voda koja i dalje dolazi bujicom Drazej, kroz ostatak onog što je nekoć bio odvodni tunel raznosi nizvodno sve do Mosta sv. Jožefa na Rijavcu.

Građanska inicijativa “Naš Potok” izvještava kako su prijavili Naturi Histrici i Ministarstvu da otpad/mulj s Lakote i dalje, više nego ikada, istječe u Pazinčicu.

Onaj postojeći krater je zatrpan, ali se na njegovom mjestu otvorio veći. Osim tehnološkog mulja, svuda po Potoku se rasprostranilo i smeće, najčešće od PVC vreća.

Već su građani organizirali jedno čišćenje na Pazinskom krovu, o čemu su izvijestili na njihovim stranicama, ali nažalost svakim novim vjetrom i kišom nove količine otpada, poput ovog s fotografija i video uradaka dospijevaju u vodu i okoliš Pazinčice.

Ovu ekološku katastrofu već su prijavili brojnim inspekcijama i nadležnim službama, no sudeći prema odgovorima svi su radili prema propisima i nitko nije odgovoran…(Glas Istre/Naš Potok/P.R./IM).

Komentiraj

Povezane vijesti