Oslabljena fronta sjeveru Hrvatske i Sloveniji donosi mogućnost jačih nevremena

Objavljeno: 28. lipnja 2020. u 15:31h

U drugom dijelu ponedjeljka sjevernije od Istre premjestit će se oslabljena hladna fronta koja će intenzivnije na vrijeme djelovati u Sloveniji i na krajnjem sjeveru Hrvatske.


Povodom dolaska oslabljene fronte, DHMZ je putem Meteoalarma za središnji i istočni dio Hrvatske izdao žuti stupanj upozorenja zbog mogućnosti grmljavinskog nevremena. Pritom se upozorava i na vjetar, odnosno naglo okretanje jugozapadnjaka na sjeverac s mogućim udarima iznad 55 km/h.

I slovenski meteorološki zavod objavio je meteorološka upozorenja. Mogući su jači grmljavinski pljuskovi uz udare vjetra do 70 km/h. Još oštrije narančasto upozorenje izdali su mađarski meteorolozi koji za veći dio zemlje spominju i mogućnost pojave krupne tuče.

Na vrijeme u Istri i Kvarneru fronta neće značajnije djelovati, a jedino su u Gorskom kotaru mogući pljuskovi. Idućih dana nestabilnosti može biti i oko Učke, no one neće biti većeg opsega. Temperature zraka ostaju prave ljetne “do daljnjega”, no bez pretjeranih vrućina. (P.R./IM).

Komentiraj

Povezane vijesti