Olujno nevrijeme u Poreču prouzročilo veću materijalnu štetu, na svu sreću bez ozlijeđenih

Objavljeno: 08. srpnja 2019. u 10:15h

Olujno nevrijeme koje se u nedjelju predvečer spustilo na Poreč i okolicu prouzročilo je veće materijalne štete, ali srećom nitko od ljudi nije ozlijeđen, izvijestio je grad Poreč.


Nevrijeme je najviše pogodilo centar Poreča, gdje je rušilo drveće i grane, a na nekoliko su mjesta stradali i krovovi i nadstrešnice.

Kako doznajemo od zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Poreč, Denisa Matoševića, te su večeri imali 16 intervencija na užem području grada, najvećim dijelom zbog uklanjanja stabala koja su pala na ceste i onemogućavale promet. Vatrogasci su intervencije obavljali sve do ponoći.

S uklanjanjem stabala nastavili su djelatnici gradskog komunalnog poduzeća Usluga Poreč koji su od radnog jutra na terenu. Šteta je učinjena na gradskom groblju gdje je jedna velika grana čempresa pala i oštetila nekoliko grobova.

U olujnom je naletu palo je stablo i na nadstrešnicu boćališta na Gradskom kupalištu, uz lokaciju gdje se održava Ljetni kamp i streha je polomljena. Djelatnici Usluge uklanjaju polomljeno stablo, štetu na nadstrešnici treba utvrditi, a aktivnosti Ljetnog kampa će se drugačije organizirati i premjestiti na susjednu lokaciju na Gradskom kupalištu.

Stradalo je i drveće u Partizanskoj ulici, u parku ispod autobusne stanice, kraj Neptunovog hrama gdje su pale grane i oštetile jedan zidić, grane su pale i u rekreacijskoj zoni, ispod hotela Zagreb , na Porto Busoli, te na mnogo drugih mjesta, a osim javnih, mnogo je stabala stradalo i u privatnim dvorištima. U dva su mjesta srušene grane prouzročile manju štetu i na automobilima.

Djelatnici Usluge, radne jedinice Hortikultura, uklanjaju grane prvo s prometnica, kako bi se promet vozila i pješaka mogao nesmetano odvijati, a kako predviđaju u Usluzi sanacija štete trajat će i cijeli tjedan, a u nekim će slučajevima na uklanjanju biti potrebna i intervencija alpinista.

Djelatnici Usluge RJ Čistoća s čišćenjem su krenuli od ranih jutarnjih sati, a po cijelom su gradu čistili i velike količine napadalog lišća i otpada koje je nanio vjetar. Olujno nevrijeme koje se pogodilo Poreč, brzo se smirilo, a sreća u svemu je što je sve prošlo bez ozlijeđenih. (Grad Poreč).

Komentiraj

Povezane vijesti