Od nedjelje promjenjivije vrijeme uz česte grmljavinske pljuskove, lokalno moguća i tuča

Objavljeno: 04. lipnja 2021. u 18:30h

Temperature zraka u petak su porasle na prave ranoljetne vrijednosti, a slično vrijeme očekuje nas i u subotu. No na vidiku je promjena vremena.


Od nedjelje ulazimo u period promjenjivijeg vremena uz česte lokalne grmljavinske pljuskove, naročito u kopnenom području i u gorju. Na moru je izgledna pojava neverina, naročito u noći, no kiša će biti rjeđa pojava u odnosu na kopneno područje.

Dakle, očekivati konkretnu kišu na cijelom području ne treba. Kao što je i uobičajeno u ljetnim mjesecima, kiša će biti nejednoliko raspoređena, a uz jači razvoj i tuča neće biti rijetka pojava.

Temperature zraka malo će se sniziti, no ostat će u okvirima prosječnih za doba godine, naročito u obalnom području. U subotu i nedjelje još će puhati uglavnom jugo i jugozapadnjak, a zatim početkom idućeg tjedna vjetar će postupno okrenuti na buru i levant.

Na prave vrućine još ćemo pričekati. Kao što možemo vidjeti na modelima, vruć afrički zrak držat će se Afrike do daljnjega. Sredinom mjeseca prema nekim modelima, a uključujući ECMWF tjednu prognozu moguće je čak i jače zahladnjenje. (P.R./IM).

Komentiraj

Povezane vijesti