Obilna kiša u petak pala na sjeverozapadu Istre, vikend donosi povoljnije vrijeme

Objavljeno: 08. studenoga 2019. u 23:16h

I petak je obilježilo pretežno oblačno vrijeme uz mjestimičnu kišu, no obilnije količine su na većem dijelu područja izostale.


Zahvaljujući lokalnom razvoju jače naoblake, na sjeverozapadu Istre pale su obilne količine kiše. Meteorološka postaja Gornji Picudo (Bujština) zabilježila je čak 55 mm kiše, dok je obližnja postaja Kršete izmjerila 34 mm. Obilnih 38 mm palo je i u Umagu.

I oko Učke je tijekom petka bilo obilnije kiše. Postaja u Brešcima izmjerila je 24 mm, a spomenimo i Poljane s 22 mm. Na ostatku područja palo je uglavnom između 2 i 6 mm kiše.

Vikend nam odnosi povoljnije vrijeme uz dulja sunčana razdoblja, no neće biti posve stabilno. Uz više oblaka moguća je mjestimična kiša, no vrijeme će biti značajno povoljnije u odnosu na protekle dane, u što se možete uvjeriti u našoj trodnevnoj prognozi.

Stabilnije vrijeme ipak neće dugo potrajati jer nam novi tjedan donosi brojna jesenska meteorološka uzbuđenja.

Izgledna je serija novih ciklona uz vrlo vjetrovito vrijeme. Temperature zraka neće se značajnije mijenjati, odnosno ne očekujemo veće oscilacije, no zato će oborina biti napretek.

Prema trenutnim modelima ukupna suma oborina idući tjedan na dijelu područja prijeći će 100 mm, a u gorju vjerojatno i 150 mm. Jačih zahladnjenja za sada nema na vidiku, a ne očekuje se ni dugotrajnija stabilizacija vremena. (P.R./IM).

Komentiraj

Povezane vijesti