VIDEO: Obilna kiša naglo se sručila na Rovinj i Medulin gdje je palo čak 45 mm!

Objavljeno: 29. svibnja 2019. u 12:22h

Nakon što je prošlo noći glavnina kiše pala na Ćićariji i Kvarneru o čemu smo već pisali, oborine su na istarskom području nakratko prestale, a ponegdje se na nekoliko minuta ukazalo i sunce!


No bila je to samo prolazna “stabilizacija”, jer se novi oborinski val već razvijao na jugoistoku, a došlo je i do razvoja jačih sustava koji su glavninom pogodili Rovinj i Medulin.

Od ponoći do 12 h u Medulinu je prema podacima naše postaje palo čak 45 mm kiše, od čega gotovo 40 mm u samo 1 satu (od 11 do 12 h)! To je više od 60 % mjesečnog prosjeka koji je pao unutar 1 sata.

Velika količina kiše uzrokovala je probleme u prometu i bujice u što se možete uvjeriti u videu kojeg nam je poslala Ružica Barišić Želinski.

Istovremeno je u Rovinju izmjereno 35 mm, od čega je većina pala u kratkotrajnom pljusku koji je zahvatio grad iza 10 sati.

Obilne oborine za sada zaobilaze slivove velikih rijeka, tada da su vodostaji uglavnom stabilno, jedino je Mirna na Ponte Portonu na 499 cm, što je samo 1 cm od proglašenja izvanrednih mjera obrane od poplava!

Zahvaljujući oblacima i kiši, temperature zraka osjetno su ispod prosjeka. U podne se kreću između 10 °C na Ćićariji i 17 °C lokalno na zapadu Istre. (P.R./IM).

Komentiraj

Povezane vijesti