Novi tjedan u znaku ljeta, promjena izgledna (tek) za 7 dana!

Objavljeno: 19. kolovoza 2018. u 13:33h

Jaka promjena vremena koja nas je zahvatila početkom tjedna samo je malo “načela” ljeto, noći su ugodnije, ali dnevne temperature zraka i dalje posvuda prelaze 30 °C.


Slično vrijeme očekuje nas cijeli idući tjedan. Prevladavat će pretežno sunčano i vruće vrijeme uz temperature zraka do 34 °C. Puhat će uglavnom slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak, a rijetki poslijepodnevni pljuskovi bit će rezervirani za gorje.

Promjena vremena moguća je tek krajem idućeg vikenda, ali prema trenutnim modelima neće biti riječ o tzv. summer killeru. Temperature zraka prema svemu sudeći snizit će se na prosječne vrijednosti ili malo ispod, ali tek 2-3 dana, nakon čega slijedi zatopljenje.

Oborine će biti lokalno intenzivnije, ali nejednoliko raspoređene, ipak kako kolovoz odmiče sve je manja vjerojatnost da će one preskočiti krajnji jug Istre kao kod prošle promjene vremena.

Vrhunac ljeta iza nas

Iako je vrijeme vruće ljetno, meteorološke karte ne upućuju na mogućnost novih ekstrema ili dugotrajnijih toplinskih valova. Temperature zraka bit će iznad prosjeka, ali o ekstremima nema govora.

Vrhunac ljeta je iza nas, a svaka nadolazeća fronta malo će ga “načeti”, nakon čega se temperature zraka do druge godine neće vratiti na vrijednosti kakve smo mjerili prije fronte. U rujnu malo po malo stići će nam i jesen! (P.R./IM).

Komentiraj

Povezane vijesti