Nova kiša je pred vratima, no slijedi brza stabilizacija i razdoblje povoljnog vremena

Objavljeno: 26. listopada 2020. u 15:06h

U noći na utorak stiže nam novo pogoršanje vremena uz mjestimičnu kišu, a mogući su i grmljavinski pljuskovi.


Još u noći puhat će umjereno i jako jugo, na otvorenom moru uz mogućnosti olujnih udara. Jugo će pred jutro okrenuti na jugozapadnjak i pritom postupno oslabjeti. Povodom jačanja vjetra DHMZ je za more zapadne Istre izdao narančasti stupanj meteorološkog upozorenja.

Zbog mogućnosti obilne kiše (>35 mm) i grmljavine na snazi je žuti stupanj meteorološkog upozorenja. Vjerojatnost pojave grmljavine veća je od 70 %.

Kišonosni oblaci razmjerno brzo će napustiti naše područje, već do sredine utorka, a postupno će se smiriti i vjetar. Temperature zraka neće se značajnije mijenjati, odnosno ne očekujemo zahladnjenje. Jutra će kao i dani biti topli za doba godine.

Od srijede očekujemo stabilnije vrijeme, naročito na zapadu i jugu Istre gdje će prevladavati djelomice sunčano, suho i toplo. Zapuhat će slab do umjeren, na moru prolazno jak sjeverozapadnjak.

Prema aktualnim modelima stabilno vrijeme obilježit će i vikend, što će vjerujemo obradovati mnoge, no mraza neće biti, dok će dnevne temperature zraka lokalno porasti iznad 20 °C. (P.R./IM).

Komentiraj

Povezane vijesti