“Normalno” ljeto do daljnjega, nepodnošljivih vrućina nema na vidiku

Objavljeno: 27. lipnja 2020. u 17:06h

Na kraju smo prvog mjeseca klimatološkog ljeta. S velikim vrućinama još se nismo susreli, a čini se da i nećemo tako skoro.


Idući dani donose nam “normalno” ljeto, odnosno temperature zraka oko prosjeka za doba godine. U kopnenom dijelu Hrvatske povremeno će biti nestabilnije, stoga valja očekivati lokalne pljuskove, dok će na Jadranu vladati pravo mediteransko ljeto.

Danju će biti vruće uz vrijednosti temperature oko 30 °C što je u skladu s dobom godine, stoga o toplinskom valu s kakvim smo se primjerice susreli lani u lipnju ne možemo govoriti. Noći će biti ugodnije, naročito u unutrašnjosti Istre.

Velikih, “nepodnošljivih” vrućina kakve su predviđale sezonske prognoze zasad nema na vidiku, već sasvim suprotno, krajem idućeg tjedna ponovno bi mogli ući u period nešto promjenjivijeg vremena.

U takvoj situaciji temperature bi se kao i u većem dijelu lipnja zadržavale u okvirima višegodišnjeg prosjeka, no bili bi češći dnevni pljuskovi u kopnenom dijelu Istre, kao i noćni neverini na moru. (P.R./IM).

Komentiraj

Povezane vijesti