Noćas stiže škura bura, obilna kiša, a u gorje snijeg

Objavljeno: 12. travnja 2021. u 21:08h

Pred nama je glavnina pogoršanja vremena. Noćas stiže obilna kiša, bura, a u gorje obilan snijeg.


Do 21 h lokalno je već pala obilna kiša. Prema našim meteorološkim postajama lokacije oko Učke mjere i do 60 mm kiše, a glavnina pogoršanja vremena tek stiže. Najjači udar juga zabilježen je u Labinu – Fortica (93 km/h) i u Puli – Stoja (69 km/h).

Noćas slijedi produbljivanje ciklone u Genovskom zaljevu i njezino premještanje prema sjevernom Jadranu. Pred jutro zapuhat će škura bura koja će biti umjerena i jaka, na poznatim lokalitetima s olujnim udarima.

U gorju će kiša naglo okrenuti na snijeg, a u Gorskom kotaru do večeri može pasti i 30-ak centimetara. Na Učki i dijelu Ćićarije očekujemo 15-ak centimetara snijega uz dojam pravog zimskog vremena kojeg će pojačavati hladna škura bura.

DHMZ je putem Meteoalarma izdao brojna meteorološka upozorenja. Ona se odnose na buru, obilnu kišu i mogućnost bujičnih poplava. Udari bure podno Velebita mogu dostizati 150 km/h, dok u Istri može pasti 60 mm kiše u kratkom vremenskom roku.

U srijedu nas (konačno) očekuje povoljnije vrijeme, a djelomice sunčano zadržat će se i iduća 3 dana. Ipak, krajem vikenda izgledna je nova promjena vremena.

Temperature zraka zadržat će se ispod prosjeka za doba godine vjerojatno sve do kraja dekade. (P.R./IM).

Komentiraj

Povezane vijesti