Noćas najviše nove kiše na Ćićariji (50 mm) i dijelovima Kvarnera, drugdje oborine podbacile

Objavljeno: 29. svibnja 2019. u 07:23h

Najviše nove kiše od ponoći palo je na Ćićariji i Kvarneru gdje su količine vrlo ujednačene, dok je drugdje obilna kiša za sada izostala, baš kao i grmljavina.


Prema našim meteorološkim postajama, u Černehima na Ćićariji od ponoći do 7 sati zabilježeno je novih 50 mm kiše. Prema jugu poluotoka oborina je bilo značajno manje, a tek je postaja Buzet-Sveti Ivan uspjela skupiti 30 mm.

Obilnih oborina bilo je i na padinama Učke gdje umjerena kiša pada i u vrijeme dok pišemo ovu vijesti, stoga i količine stalno rastu. Meteorološke postaje na tom području uglavnom mjere od 40 do 50 mm kiše.

Kiša nije izostala ni na Kvarneru gdje su količine vrlo ujednačene. U Kukuljanovu je tako zabilježeno 37 mm, Hreljinu 36 mm, a Ponikvama na Krku 26 mm.

Obilne oborine na sjeveru Istre odražavaju se i na vodostaj rijeke Mirne. Na Ponte Portonu vodostaj iznosi 467 cm s tendencijom rasta, što je u zoni redovnih mjera obrane od poplava. Izvanredne mjere proglašavaju se na 500 cm.

Najmanje kiše palo je na jugu i zapadu Istre, uglavnom tek 1-5 mm! Na Pazinštini je također zabilježeno manje kiše od očekivanja, uglavnom je palo 5-10 mm.

U nastavku dana očekuje nas nastavak promjenjivog vremena, a ne smije se isključiti mogućnost nove obilne kiše i na ostatku područja. (P.R./IM).

Komentiraj

Povezane vijesti