Nevremena u Dalmaciji: Pijavica na Hvaru, ekstremna tuča u Zagori

Objavljeno: 13. lipnja 2018. u 16:59h

Između 5 i 7 sati jutros olujni oblaci zahvatilo su splitsko akvatorij. Nevrijeme je najjače pogodilo dijelove Šolte i Čiova, ali je nevremena bilo na Braču, Hvaru, trogirskom području, izvještava Dalmacija danas.


Točno u 6 sati i 30 minuta pred Hvarom se pojavila pijavica.

– Stigla je s juga sve do punte rive. S mora je ušla na samu rivu, odmah je bacila dva kemijska WC-a u more, sreća da je u tom trenutku na rivi bilo malo ljudi. Srušila je građevinsku ogradu, pobacala je stvari, predmeti su letjeli više desetaka metara u zrak. Ljudi su bježali kada su vidjeli koliko je snažna. Zanimljivo, pijavica nije nastavila pustošiti po gradu, nego se jednostavno okrenula i vratila odakle je došla – prema kanalu, za Dalmaciju danas rekla je Zorka Bibić.

Tuča u Zagori

Nakon što je rano jutros olujno nevrijeme poharalo Čiovo i dio trogirskog područja, sustav se iza 9 sati premjestio na Zabiokovlje, a potom na šire imotsko područje. Čini se da je najgore prošao Proložac, a osobito zaseok Šumet gdje tuča padala čak 90 minuta.

– Tuča je puno toga uništila kada su u pitanju poljoprivredne kulture. Ima i oštećenih automobila, prozora… Izgledalo je strašno, činilo mi se da će se nebo spustiti na zemlju. U nanosima tuče je bilo do pola metra, a tuča se zadržava na nekim mjestima i 5 sati nakon što pala – kazala je Blaženka Lasić iz Prološca. (Dalmacija danas).

Komentiraj

Povezane vijesti