Navečer uslijedilo razvedravanje, temperature tonu u duboki minus…

Objavljeno: 06. travnja 2021. u 21:47h

Nakon što je snijeg poslijepodne posvuda prestao, navečer se razvedrilo, a smirio se i vjetar.


Samim time stvaraju se idealni uvjeti za noćno ohlađivanje, a temperature zraka u naglom su padu. U 21:30 h veći dio unutrašnjosti Istre mjeri negativne vrijednosti, a mraza ima i ponegdje uz samu obalu.

Temperature zraka snizile su se do -3 °C, a pred nama je cijela noć u kojoj će vrijednosti padati. Neki modeli predviđaju na pojedinim mikrolokalitetima i -8 °C, što je za doba godine iznimno nisko.  Štete od mraza izgledne su diljem poluotoka.

Što se tiče snježnih brojki, večeras nam pristižu brojna izvješća naših čitatelja iz svih dijelova poluotoka. U višim dijelovima središnje Istre palo je i do 15 cm snijega, što je zaista rijetkost za naše područje. Ovakav snijeg u travnju valja očekivati svakih 30-ak godina i rjeđe, ali naravno, nekoliko centimetara u travnju zna pasti puno češće.

Na Ćićariji je palo od 20 cm snijega u Lanišću pa do 30-ak u višim predjelima. Snježni pokrivač na tom će se području zadržati i u srijedu, a zatim od četvrtka sa zatopljenjem slijedi izraženije kopnjenje i postupan povratak proljetnog vremena. (P.R./IM).

Komentiraj

Povezane vijesti