Nakon prvog jesenskog mraza stiže novo pogoršanje i obilna kiša

Objavljeno: 13. listopada 2020. u 17:11h

Jutros je u središnjoj Istri zabilježen prvi slab jesenski mraz, što nas ne treba pretjerano iznenaditi s obzirom na to da je u gorju dan ranije pao snijeg.


Naša agrometeorološka postaja u Žužićima kod Tinjana jutros je na 5 cm od tla izmjerila -0,3 °C, dok je u Pazinu prema mjerenjima DHMZ-a pri tlu bilo bilo točno 0,0 °C.

Svježe je bilo i uz obalu, tako je u Puli izmjereno samo 5 °C, Umagu 6 °C, Poreču 7 °C, a Rovinju 8 °C.

No na novo pogoršanje vremena nećemo trebati dugo čekati. Već u srijedu slijedi značajnija destabilizacija atmosfere, naročito na riječkom području i u gorju gdje će kiša biti česta pojava. Zapuhat će jugo i jugozapadnjak.

Glavnina pogoršanja vremena prema trenutnim prognostičkim modelima stiže u četvrtak ujutro kada bi ponovno moglo biti vrlo obilne kiše, lokalno i do 50 mm u kraćem vremenskom roku. Zbog blizine ciklone puhat će raznolik vjetar, o čemu više možete čitati u našem trodnevnom izvješću.

Kišovito jesensko vrijeme zadržat će se u petak, a zatim je izgledan ulaz u period stabilnijeg vremena koje će 4-5 dana omogućiti radove na otvorenom. Temperature zraka bit će nešto ispod prosjeka za doba godine. (P.R./IM).

Komentiraj

Povezane vijesti