Nakon povoljnog ponedjeljka, utorak donosi novu kišu

Objavljeno: 04. studenoga 2019. u 22:42h

Ponedjeljak je na većem dijelu područja obilježilo djelomice sunčano i toplo vrijeme uz povremeno umjeren jugozapadni i zapadni vjetar koji je uzrokovao jaču valovitost mora, no problema za razliku od Dalmacije nije bilo.


Nakon prekrasnog večerašnjeg zalaska sunca brzo se naoblačilo, a već za sat-dva stigle su i prve kišne kapi uz jačanje jugozapadnjaka koji na pulskom području u 22 sata dostiže udare do 14 m/s.

Uvod je to u novu kišonosnu promjenu vremena koja će obilježiti utorak. Povremenu kišu očekujemo na cijelom području, a naročito poslijepodne kada stiže glavnina oborina. Na riječkom području i oko Učke ukupna suma oborina tijekom utorka može prijeći 50 mm.

Na moru će biti vjetrovito, povodom čega je i DHMZ putem Meteoalarma izdao upozorenja. Za zapadnu obalu Istre na snazi je žuto upozorenje, očekivani udari juga i jugozapadnjaka mogu dostizati 65-75 km/h. Za Kvarner je na snazi oštrije narančasto upozorenje, udari vjetra na tom području mogu dostizati čak 95 km/h.

Zbog stalnog premještanja novih fronti sa sjeverozapada kontinenta, vrijeme se neće smiriti ni u nastavku tjedna o čemu možete detaljnije čitati u našem trodnevnom izvješću. (P.R./IM).

Komentiraj

Povezane vijesti