Muškarac iz Louisiane nestao nakon napada aligatora tijekom uragana Ide

Objavljeno: 31. kolovoza 2021. u 08:28h

Muškarac iz Louisiane (SAD) nestao je u ponedjeljak nakon što ga je aligator napao u njegovoj šupi (kolibi) poplavljenoj od uragana Ida, navodi se u izvješću WWL-TVa koji se poziva na ured šerifa župe St. Tammany.


Njegova supruga 71-godišnjaka svjedočila je stravičnom napadu koji se dogodio u njihovoj obiteljskoj kući u Slidellu. Smještena u blizini jezera Pontchartrain, obiteljska šupabila je pod nekoliko metara vode koja je uzrokovana olujnim udarom uragana Ida, tada jačine 4. kategorije.

Supruga je čula buku i smetnje u šupi te je skupila hrabrosti i u početku uspjela spasiti svog muža, udaljivši ga od aligatora koji ga je ugrizao za ruku, odrigazvši je u presjeku. Prema izvještaju muža je povukla na stepenice izvan dosega vode.

Bez telefonske usluge i poplavljenih ulica, žena je hitno brodom potražila bilo kakvu pomoć, ostavljajući muža iza sebe. No, kada se vratila, njezinog muža više nije bilo u kolibi, pa se ostavlja izvjesna mogućnost da se aligator vratio i usmrtio ranjenog muškarca.

Uragan Ida nemilosrdno se obrušio na to luizijansko područje žestokim vjetrovima i obilnom kišom nakon što je u nedjelju sletio na kopno. Iako zakašnjela, evakuacija je ipak izvedena u velikim brojevima, pa je uz malo sreće (Ida je udarila znatno dalje od centra New Orleansa), maksimalno smanjen broj smrtnih slučajeva. Do jutros, ne računajući napad aligatora, smrtno su stradale dvije osobe, vozač koji se utopio i muškarac na kojega je palo odlomljeno stablo. Uragan je u međuvremenu znatno oslabio te se sada nalazi na razini tropske depresije. (New York Post)

Photo credit: Fox News
Photo credit: AP;,Getty Images, EyeEm

Povezane vijesti