Madrid se oporavlja od snježne oluje, škole zatvorene

Objavljeno: 11. siječnja 2021. u 13:48h

Škole u Madridu zatvorene su, no avioni i vlakovi nanovo su krenuli iz glavnog grada Španjolske nakon što se tijekom vikenda ondje obrušila snježna oluja, prenosi HRT.


Madrid se oporavlja od mećave nezabilježene u zadnjih 50 godina, no snijeg koji se pretvara u skliski led predstavlja novu opasnost za stanovnike nenavikle na snježne uvjete. Većina ulica još uvijek nije očišćena jer nedostaju ralice, lopate i sol. Brojni stanovnici uživali su tijekom subote i nedjelje u grudanju, hodanju na skijama i pravljenju snjegovića.

Operater vlakovima Renfe izvijestio je kako sve linije nanovo funkcioniraju, osim one prema Barceloni, drugom po veličinu gradu u zemlji. Željeznički promet između Madrida i Barcelone mogao bi krenuti u popodnevnim satima. Madridska prigradska željeznica u ponedjeljak je prevozila putnike, no bilo je manje vlakova nego obično.

Dvije piste na terminalu zračne luke Adolfo Suárez Madrid-Barajas nanovo su otvorene, a operater AENA izvijestio je kako je od oko 400 letova, planiranih za ponedjeljak, otkazano njih 117.

Španjolski ministar unutarnjih poslova Fernando Grande-Marlaska rekao je kako se situacija na cestama popravlja, no i dalje ju naziva “izvanrednom”.

Mnoge autoceste još uvijek su zatvorene. Ministar je odbio reći hoće li Madrid biti proglašen zonom katastrofe, napomenuvši kako prvo moraju procijeniti štetu.

Val hladnoće, s temperaturama od -10 Celzijevih stupnjeva u središnjoj Španjolskoj, potrajat će do četvrtka, javila je državna meteorološka agencija Aemet. (HRT).

Komentiraj

Povezane vijesti