Ljeto na kraju rujna, u nedjelju temperature porasle do 28 °C

Objavljeno: 29. rujna 2019. u 21:10h

Sam završetak rujna diljem Jadrana obilježava neuobičajena toplina. Tako su nakon oblačnije subote u nedjelju temperature zraka lokalno porasle do pravih kasnoljetnih 28 °C.


Prema podacima DHMZ-a, u nedjelju je najtoplije bilo u Hvaru gdje je izmjereno čak 28 °C. Toplo je bilo i u Slavoniji, tako je primjerice u Slavonskom Brodu izmjereno 27 °C, isto koliko i u Kninu, Makarskoj i Pločama.

Vrlo toplo bilo je u Istri. Prema podacima s naših meteoroloških postaja, najtoplije je bilo u Pomeru i Peroju gdje je izmjereno 27 °C. U Poreču, Labinu i Buzetu bilo je 26 °C, Puli 25 °C, Umagu, Pazinu i Novigradu 24 °C.

Usprkos oblačnijem vremenu, ugodnih 17 °C izmjereno je čak i na Poklonu na Učki koji se nalazi na visokih 922 metara nadmorske visine.

U srijedu oproštaj od babljeg ljeta…

Iduća 2 dana donose nam slično vrijeme. Izuzev gorskog područja cijela Istra moći će uživati u djelomice sunčanom vremenu i ugodnoj dnevnoj toplini. Ni noći neće biti odveć svježe.

Iznadprosječnu toplinu u drugom dijelu srijede posvuda će prekinuti hladna fronta uz kišu i grmljavinske pljuskove. Pritom će lokalno biti i obilnije kiše, o čemu uskoro čitajte detaljnije na Istrametu! (P.R./IM).

Komentiraj

Povezane vijesti