Krajem utorka stiže pogoršanje i ulazak u period promjenjivog vremena uz niže temperature

Objavljeno: 10. svibnja 2021. u 15:01h

Nakon kraćeg perioda stabilnog i toplog svibanjskog vremena, već krajem utorka stiže novi meteorološki preokret.


Atmosfera će se destabilizirati uz mjestimičnu kišu i grmljavinske pljuskove, dok su na moru izgledni jači neverini. Puhat će slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak, a za vrijeme neverina može biti jakog vjetra promjenjivog smjera.

Nestabilno, ali postupno i sve svježije vrijeme obilježit će i drugi dio tjedna. Temperature zraka barem 4 dana bit će ispod prosjeka za doba godine, ali ipak zahvaljujući duljim sunčanim razdobljima uz obalu će i dalje biti ugodno toplo.

Kiša će biti nejednoliko raspoređena te kao što je uobičajeno za topliji dio godine glavnina će pasti u obliku lokalnih grmljavinskih pljuskova. To znači da će lokalno biti vrlo obilnih količina, dok će ponegdje količine biti mizernije. Uz jači razvoj oblaka može biti i tuče.

Nestabilno te hladnije vrijeme predavat će i u velikom dijelu Europe, uključujući središnji dio. U višim predjelima Alpa pritom će povremeno biti obilnog snijega.

Nakon hladnog travnja te malo hladnijeg ožujka od prosjeka, čini se kako bi nakon više desetljeća mogli imati jedno hladnije proljeće od prosjeka, što mnogima ne odgovara… (P.R./IM).

Komentiraj

Povezane vijesti