KOMENTAR: Farsa na vrhuncu, nakon klimatskog eksperta Greta Thunberg postala i stručnjak za koronu

Objavljeno: 16. svibnja 2020. u 11:58h

Iako sa svojih 16 godina Greta Thunberg nije ništa stručnija ni za klimu od prosječnog vršnjaka, zahvaljujući CNN-u kontroverzna tinejdžerica sada dijeli savjete i o koronavirusu, piše RT.


Iako je Greta priznala da nije autoritet za zdravstvenu krizu, na CNN-u je poručila građanima da slijede upute stručnjaka, iako je i sama u panelu “stručnjaka”. CNN se našao na udaru kritika, pošto je u društvo liječnika uklopio i spomenutu “klimatsku aktivisticu”.

Osim toga, kako se kako se može pročitati na stranicama CNN-a, Greta je istaknula kako su ovom bolešću najpogođenija djeca, što je pila naopako, jer se već odavno zna da djeca često zapravo i nemaju simptome, no neke od njezinih tvrdnji zdušno će se koristiti u novim kampanjama koje će podržati i UNICEF.

Ne trebamo se čuditi bujanju teorija zavjere kada se u tzv. mainstream medijima često ne potiče zdrava znanstvena rasprava, već se razni redikuli ili ismijavaju ili guraju u prvi plan. Zaista nepojmljivo. Najprije je kontroverzna Greta bila stručnjak za klimu gotovo na razini religijske ikone, protiv čega su se bunili brojni klimatski stručnjaci, a sada dijeli savjete o zdravlju u mediju kojeg prati stotine milijuna ljudi.

Na stranu to što cijeli temelj klimatske agende oko koje je i napravila “karijeru”, zapravo ne drži vodu jer ljudi po svim mogućim statističkim pokazateljima žive sve bolje i dulje, negdje se granica treba povući. No o tome drugom prilikom, pošto će se uskoro ponovno aktivirati dežurni katastrofičari koji će najavljivati kraj svijeta zbog podizanja razine mora od nekoliko milimetara godišnje. (Petar Radovan/Istramet).

Komentiraj

Povezane vijesti