Kinezi zatvaraju podzemne željeznice prije udara moćnog tajfuna Chanthu

Objavljeno: 13. rujna 2021. u 11:31h

Zbog moćnog tajfuna Chanthu, u kineskom megapolisu Šangaju do kraja dana će biti djelomično ili potpuno obustavljene linije metroa, objavili su šangajski operateri metroa, odnosno podzemne željeznice.


Linije 3 i 17 podzemne željeznice u najvećem kineskom gradu koji se približava brojci od 27 milijuna stanovnika, bit će potpuno isključene, kao i linija 1 između Xinzhuanga i Južnog željezničkog kolodvora u Šangaju te između željezničke postaje Šangaj i ceste Fujin. Dodatno, obustavit će se linija 6 između ceste Gangcheng i ceste Yunshan, linija 8 između ceste Luheng i autoceste Shendu, linija 10 između ceste Xinjiangwancheng i Jilong te linija 11 između Yuqiao i Disneyland te od North Jiading i Huaqiao do ceste Wuwei.

Od 14 sati linije 5 i 16, linije Pujiang i Maglev više nisu u funkciji, kao ni linija 2 između Tangzhena i međunarodne zračne luke Pudong, dok vlakovi voze manjim brzinama u svim dijelovima sustava Metro koji imaju otvorene izlaze prema vanjskoj površini. (shine.cn)

Podsjetimo, ovakva je odluka stigla nakon što su ovog ljeta u velikim poplavama u provinciji Henan u NR Kini, stradale 302 osobe većinom se utopivši u podzemnim željeznicama i potpoljneim okolnim tunelima.

Photo credit: Ti Gong, shine.cn

Povezane vijesti