Katastrofa u Njemačkoj, u poplavama poginulo više od 40 ljudi

Objavljeno: 15. srpnja 2021. u 20:09h

Policijski izvori potvrdili su da su u poplavama koje su izbile u njemačkim saveznim državama Rheinland-Pfalz (glavni grad Mainz) i Nordrhein-Westfalen (glavni grad Düsseldorf) poginule najmanje 42 osobe, prenosi Jutarnji list.


Ta bi crna statistika, nažalost, mogla i porasti jer se traga za još najmanje 70 osoba. Posljedice su se osjetile i u Belgiji gdje su poginule najmanje četiri osobe, nekoliko ih je nestalo, a srušilo se deset kuća. Poplave su izazvale teške posljedice i u Luksemburgu i Nizozemskoj. U ovoj potonjoj su evakuirani brojni domovi za starije osobe.

Iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova za Jutarnji su rekli da “prema zasad dostupnim informacijama, nema službenih podataka da je netko od hrvatskih državljana stradao u poplavama koje su pogodile SR Njemačku”.

Poplave su posljedica snažnih oborina posljednjih dana, koje su rezultirale najobilnijim kišama u 24 sata u povijesti, zbog čega je došlo do izlijevanja brojnih potoka i rijeka. U mjestu Schuld u regiji Eifel, na granici prema Belgiji i Luksemburgu, tijekom noći je zbog poplave urušeno šest kuća u kojima je boravilo 30 osoba za kojima se traga. (Jutarnji list).

Povezane vijesti