Kao da je travanj, gotovo 4000 munja, tuča i snijeg u kopnenom području…

Objavljeno: 26. veljače 2020. u 13:45h

Prijepodne je u Istri obilježilo pretežno sunčano i toplo proljetno vrijeme, no na sjeveru poluotoka i oko Učke bilo je lokalnih pljuskova, a mjestimice je zabilježena čak i slaba tuča.


Kao kod pravih proljetnih fronti, glavnina nestabilnosti zadržava se nad kopnenim područjem gdje je prisutna i izražena grmljavinska aktivnost! Jačih grmljavinskih sustava ima u središnjoj Hrvatskoj, na sjeveru Italije, ali i na moru uz talijansku obalu sjevernog Jadrana.

Sudeći prema našem senzoru munja koji je dio Blitzortung mreže, u posljednja 2 sata na širem području zabilježeno je gotovo 4000 udara munja! Uz jači razvoj oblaka u Gorskom kotaru bilo je i tuče, dok u Sloveniji čak i na nižim nadmorskim visinama mjestimice pada snijeg.

Fronta je zahvatila i sjever Hrvatske, a pahulje mjestimice lepršaju do nizina. Sudeći prema kameri Skylinea, gusti snijeg pada i u Trakošćanu te se zadržava na tlu.

U nastavku dana fronta će zahvatiti i Istru, a što nam donosi možete pročitati u našoj trodnevnoj tekstualnoj prognozi! (P.R./IM).

Komentiraj

Povezane vijesti