Jutros na Zavižanu izmjereno -1 °C, u Pazinu samo 4 °C, Buzetu 5 °C…

Objavljeno: 20. rujna 2019. u 11:04h

Postupno smirivanje vjetra i noćna vedrina lokalno je omogućila izraženije ohlađivanje, stoga je jutros ponegdje u unutrašnjosti Hrvatske i gorju zabilježen prvi jesenski mraz.


Prema podacima DHMZ-a, najhladnije je bilo na Zavižanu gdje se temperatura zraka na 2 visine snizila na -1 °C. Naša postaja na vrhu Učke zabilježila je samo 2 °C, a hladno je bilo i u zaleđu Matulja. U Brešcima je tako izmjereno 3 °C.

U Pazinu samo 4 °C

Najniža temperatura zraka ove klimatološke jeseni zabilježena je i u središnjoj Istri, ali svježe je bilo i duž zapadnu obalu. U Pazinu smo izmjerili 4 °C,  Buzetu 5 °C, Bujama 6 °C, Umagu i Poreču 9 °C…

Najviše noćne temperature zraka zabilježene su na jugu Istre, tako je primjerice u Pomeru bilo 15 °C. No dojam svježine na tom području pojačavala je bura koja je povremeno bila jaka, baš kao i na istoku Istre.

Najjači udar bure zabilježen je u Labinu na Fortici, a iznosio je 21 m/s ili 76 km/h. U Puli su udari bure dostizali 45 km/h.

Idući dani donose nam postupno zatopljenje, naročito u nedjelju kada postupno nastupa južina. Jačanje juga uvod je u kraću kišnu epizodu koju očekujemo u ponedjeljak. (P.R./IM).

Komentiraj

Povezane vijesti