Javno dostupna TRODNEVNA SATNA prognoza, donosimo upute kako ju koristiti

Objavljeno: 12. studenoga 2018. u 17:19h

Krajem prošlog tjedna realizirali smo novi projekt – automatsku trodnevnu satnu prognozu vremena za više od 100 lokacija u Istri i na Kvarneru.


Riječ je o produktu koji se izrađuje na temelju WRF-a kojeg publiciramo već dulje od godinu dana, a osim standardnih parametara nudi i brojne druge. Tako možemo saznati koja je vjerojatnost oborina, grmljavine i snijega (%) u određenom satu.

Prognoza se osvježava dvaput dnevno, rano ujutro i poslijepodne (0Z i 12Z izlaz), a obuhvaća period do 72 h unaprijed. U cijelosti je riječ o vlastitom produktu koji se izrađuje na Istramet serveru.

Očekujemo kako će projekt trodnevne satne prognoze doprinijeti kvalitetnijim kratkoročnim prognozama za Istru i Kvarner, posebice jer će se isti s vremenom razvijati i usavršavati. (P.R./IM).

Korištenje grafičkog prikaza:

Korištenje grafikona i tablice:

Evo linkova za neke lokacije, ostale (više od 100) potražite klikom na ikonicu na karti!

Buje, Buzet, Labin, Novigrad, Pazin, Poreč, Pula, Rovinj, Umag, Vodnjan, Bakar, Cres, Crikvenica, Čabar, Delnice, Kastav, Kraljevica, Krk, Mali Lošinj, Novi Vinodolski, Opatija, Rab, Rijeka, Vrbovsko, Senj, Vojak, Platak, Žbevnica, Zavižan, Snežnik, Piran, Ilirska Bistrica, Kopar, Trst.

Komentiraj

Povezane vijesti