Jake predfrontalne nestabilnosti, zimski uvjeti na dijelovima A6 Rijeka-Zagreb

Objavljeno: 07. srpnja 2019. u 15:46h

I prije dolaska hladne fronte i glavnine pogoršanja vremena, lokalno je zabilježeno jako nevrijeme.


Razvoj olujne naoblake najranije je počeo na Ćićariji i oko Učke, gdje je mjestimice bilo i tuče. Dojave o tuči koja je nakratko bila i krupnija zaprimili smo iz Velog Brguda u gornjem matuljskom kraju. Obližnja meteorološka postaja u Brešcima zabilježila je obilnih 34 mm kiše, od čega je glavnina pala u kratkom vremenskom roku.

Krećući se prema istoku, grmljavinske ćelije dodano su ojačale. U Gorskom kotaru grmljavinski sustavi dobili su na snazi, a iznimno obilna tuča zasula je dijelove područja. Pritom je lokalno bilo kao usred zime, a uslijed leda na kolniku promet se odvijao otežano.

Kako nam javljaju naši čitatelji, usprkos velikoj opasnosti, a sve kako bi zaštitili svoje automobile od tuče brojni vozači zaustavljali su se ispod nadvožnjaka u potpunosti blokirajući autocestu. Pritom nije pušten prolaz čak ni za vozila hitnih službi. Neki su vozači blokirali i tunele!

Prema izvještaju HAK-a, u Gorskom kotaru uz kišu povremeno pada i tuča. Kolnici su mokri i skliski u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Gorskom kotaru i Hrvatskom primorju. Mogući su odroni. Zbog povremeno jakih pljuskova kiše moguće je naići na veću količinu vode koja se zadržava na kolniku. Vozačima savjetuju da održavaju sigurnosni razmak između vozila. (P.R./IM).

Kod odmorišta Lepenica:

Komentiraj

Povezane vijesti