Jači grmljavinski pljuskovi u Dalmaciji, u Istri i na Kvarneru tek manje nestabilnosti

Objavljeno: 01. svibnja 2019. u 19:47h

Nakon što je jutro u većini Dalmacije bilo umjereno oblačno i uglavnom bez oborina s temperaturama od 15 do 23 °C, poslijepodne se atmosfera dodatno destabilizirala, posebno u srednjoj Dalmaciji, izvještava Dalmacija danas.


Pritom su zabilježeni jači grmljavinski pljuskovi, koji su se od Zagore kretali prema obali i otocima, a u Splitu je zabilježeno i padanje tuče. Prema dojavama čitatelja Dalmacija danas portala u istočnim dijelovima grada bilo je i bujica, posebno na cestama prema Solinu.

Uz ove nestabilnosti na većini lokacija palo je od 5 do 10 litara oborina, a najviše na istoku Splita – dvadesetak litara oborine. Temperature zraka lokalno su pale i za više od 5 stupnjeva, pa je u 17 sati najhladnije bilo splitsko područje gdje je većina postaja mjerila od 12 do 14 stupnjeva.

Za razliku od Dalmacije, u Istri i na Kvarneru zabilježene su tek manje nestabilnosti. 3 meteorološke postaje zabilježile su mjerljive količine oborina. U Jarbulišću je izmjereno 0,6 mm, Čepićkom polju 0,5 mm, a u Loznatima na otoku Cresu 0,3 mm. (P.R./IM).

Komentiraj

Povezane vijesti