Istra se prži na 38 °C, navečer i u noći u Gorskom kotaru moguća nevremena

Objavljeno: 27. lipnja 2019. u 15:31h

Četvrtak obilježava iznimna vrućina za lipanj. Temperature zraka penju se do 38,5 °C koliko je izmjereno u Jurazinima kod Nedešćine. U Čepićkom polju zabilježena je druga najviša temperatura zraka u Istri, čak 37,8 °C.


Vruće do vrlo vruće vrijeme prevladava i na ostatku područja. U Motovunu i Buzetu je 37 °C, Pazinu i Labinu 36 °C, dok se na pulskom području vrijednosti temperature zraka kreću između 31 i 35 °C, koliko i u Umagu. U Poreču je 35 °C, Rovinju 32 °C…

Slične vrijednosti temperature zraka bilježe i meteorološke postaje na Kvarneru, a najtoplije je u Cresu s 37 °C. U Krku je 34 °C, a Selcu 36 °C.

Uslijed prolaska oslabljenje fronte, večeras slijedi destabilizacija atmosfere u Gorskom kotaru gdje može biti i jačeg nevremena. Tek prema manjem dijelu prognostičkih modela izoliranih sustava može biti i na istarskom području, no uglavnom na Ćićariji.

S prolaskom olujnih sustava u okolici, zapuhat će bura.

Oko 15 sati na granici Slovenije i Austrije započeo je razvoj jačih grmljavinskih sustava. Prema pisanju lokalnih meteoroloških portala, već ima krupnije tuče uz silovite nalete kiše. Naš munjolovac do 15 sati i 30 minuta zabilježio je gotovo 5700 udara munja iz ovog sustava. (P.R./IM).

Komentiraj

Povezane vijesti