Istarski vatrogasci i psi tragači krenuli u pomoć Sisku i Petrinji

Objavljeno: 29. prosinca 2020. u 15:39h

Brojne dežurne službe krenule su put Sisačko-moslavačke županije, među njima su i istarski vatrogasci, izvijestio je portal IstraIN.


Potvrdio je to na svojoj Facebook stranici i gradonačelnik Rovinja, Marko Paliaga.

”U ovim teškim trenucima izražavamo svoju bliskost, podršku i iskreno suosjećanje s građanima Siska i Petrinje zbog razarajućih posljedica potresa koji je zadesio cijeli taj kraj. S njima smo u mislima i u nadi da će zajedništvo prevladati kako bi se što prije krenulo u obnovu domova.

Trenutno su i rovinjski vatrogasci krenuli prema Sisačko-moslavačkoj županiji zajedno s istarskim kolegama. Zahvaljujemo svima koji su ponudili svoji pomoć, no sada je jako bitna dobra koordinacija profesionalnih operativnih snaga” napisao je Paliaga.

Kako doznajemo, u pomoć Sisačko-moslavačkoj županiji krenulo je 18 vatrogasaca Istarske vatrogasce postrojbe točnije iz Rovinja, Pule, Poreča, Umaga, Buzeta, Pazina i Labina s dva vatrogasna potražna psa, sedam vatrogasna vozila s opremom za spašavanje ljudi te logistikom za smještaj i prehranu.

”Stožer civilne zaštite Istarske županije i Vatrogasna zajednica Istarske županije poslali su u pripomoć na područje grada Petrinje, koje je najviše ugroženo posljedicama od potresa – ukupno 18 vatrogasaca s potražnim psima iz Istarske županije” (IstraIN).

Komentiraj

Povezane vijesti