Istarska policija utvrdila još 9 slučajeva nepridržavanja samoizolacije, u Hrvatskoj 52 nova slučaja zaraze

Objavljeno: 23. ožujka 2020. u 12:16h

Istarska policija je tijekom vikenda zaprimila 57 dojava o kršenju mjera samoizolacije te utvrdila da se devet osoba nije pridržavalo tih mjera i da su unatoč uputama epidemiologa izašle iz svog doma i ostvarile kontakte s drugim osobama, piše Glas Istre.


Osim toga, policija je zaprimila i 73 dojave o okupljanjima građana na šetnicama i plažama čiji su službenici izašli na svaku dojavu i upozorili građane da se upute kućama.

Novi slučajevi zaraze

Širenje zaraze može se spriječiti samo ako se boravi u kući, zato je Hrvatski zavod za javno zdravstvo izdao preporuku iz koje se vidi kako bi se ljudi koji su u kućama i stanovima trebali ponašati, kako držati higijenu i spriječiti širenje virusa u svojim domovima, rekao je ministar Božinović.

– U odnosu na jučer, imamo 52 nova slučaja bolesnika s COVIDOM19. Nove informacije, u odnosu na sinoć, jesu da se nakon provjere statike, ustanovljeno je da klinika za plućne bolesti na Jordanovcu kao i klinika za ortopediju predstavljaju rizik te su pacijenti premješteni.

Dva od tri laboratorija pretrpjeli su manja oštećenja zbog potresa, no to je sanirano, a u međuvremenu su otvoreni laboratoriji u Rijeci i KBC-u Zagreb. Stožer civilne zaštite donio je odluku o podizanju rada epidemiološke službe na najvišu razinu – svi epidemiolozi u RH su od danas u trajnoj pripravnosti. (Glas istre).

Komentiraj

Povezane vijesti