Institut za poljoprivredu i turizam Poreč poziva na radionicu: Bioraznolikost u prilagodbi poljoprivrede klimatskim promjenama

Objavljeno: 24. listopada 2021. u 11:29h

Pozivamo vas na 1. Radionicu pod nazivom Bioraznolikost u prilagodbi poljoprivrede klimatskim promjenama u sklopu projekta AGROBIORAZNOLIKOST – osnova za prilagodbu i ublažavanje posljedica klimatskih promjena u poljoprivredi, stoji u objavi Instituta za poljoprivredu i turizam u Poreču.


Radionica je namijenjena široj javnosti s ciljem jačanja svijesti o klimatskim promjenama i prilagodbi klimatskim promjenama.

Radionica je organizirana kao hibridno događanje koje će biti moguće pratiti uživo na lokaciji Dom obrtnika, Partizanska 5a, Poreč uz predočenje važeće EU digitalne COVID putovnice ili negativnog testa (ne starijeg od 48 sati od početka događanja), te online putem ZOOM platforme kojoj će se pristupati putem linka.

Radionica će se održati u srijedu 27.10.2021. s početkom u 9:30 sati.

Na radionici vas očekuje 5 predavača i to: dr.sc. Smiljana Goreta Ban s Instituta za poljoprivredu i turizam ujedno i voditeljica projekta koja će vas detaljnije upoznati s ciljevima i ishodima projekta, zatim će Ana Čehić mag. ing. agr. također s Instituta za poljoprivredu i turizam prezentirati vidljivost projekta odnosno predstaviti će medije putem kojih je moguće pratiti napredak projekta, nadalje dr.sc. Branka Salopek Sondi s Instituta Ruđer Bošković prezentirati će dio rezultata postignutih provedbom aktivnosti 3 pod naslovom: Mehanizmi tolerancije kupusnjača na čimbenike abiotskog stresa, zatim će Nina Išić mag.ing. agr. s Instituta za poljoprivredu i turizam predstaviti rezultate otpornosti raštike na sušu, te na posljetku dr.sc. Milan Oplanić s Instituta za poljoprivredi i turizam predstaviti će rezultate terenskog istraživanja o stavovima dionika poljoprivrednog sektora o utjecaju i prilagodbi klimatskim promjenama.

Cilj ovog projekta je provesti primijenjena istraživanja u ranjivim sektorima poljoprivrede te u ranjivim prirodnim ekosustavima s naglaskom očuvanja bioraznolikosti. Očekivani rezultati projekta su razvijene jasne smjernice za uspješniju prilagodbu klimatskim promjena u ova dva važna sektora.

Sve dodatne informacije možete pronaći na web stranicama Instituta za poljoprivredu i turizam (LINK).

Povezane vijesti