Idućih dana obilje sunca, ali i pljuskova, dijelovi Balkana mogli bi se suočiti s obilnim kišama

Objavljeno: 18. lipnja 2020. u 18:26h

Idućih dana nastavlja se uobičajeno lipanjsko vrijeme uz temperature zraka koje će se kretati oko višegodišnjeg prosjeka, ali neće biti u potpunosti stabilno.


U unutrašnjosti Istre te u gorju svakodnevno su mogući grmljavinski pljuskovi koji će biti lokalnog karaktera, ali krajem petka izolirani neverini mogući su i na moru sjeverozapadne Istre.

Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak koji će krajem petka s prolaskom nestabilnosti okrenuti na sjeverozapadnjak i buru.

DHMZ je putem Meteoalarma za petak izdao žuti stupanj upozorenja za Istru i Kvarner. Upozorenje se odnosi na mogućnost jačih grmljavinskih pljuskova, a vjerojatnost grmljavine pritom je veća od 55 %.

U idućem razdoblju još nestabilnije vrijeme prevladavat će u široj regiji, naročito u BiH gdje će pljuskovi biti dugotrajni i intenzivniji. Prognostički modeli naročito obilne pljuskove predviđaju početkom idućeg tjedna kada bi lokalno moglo biti vrlo obilnih količina kiše.

Temperature zraka sukladno datumu postupno će rasti na cijelom području, a očekuje se i dolazak prvih vrućih dana uz vrijednosti iznad 30 °C. (P.R/IM).

Komentiraj

Povezane vijesti