Idući tjedan u znaku pretežno sunčanog i osjetno toplijeg vremena

Objavljeno: 13. travnja 2019. u 21:47h

Nakon perioda promjenjivog i svježeg vremena kada je barem jedna “prava” kiša zabilježena u svakom kutku Istre, pred nama je stabilizacija vremena.


Još nedjelju i prvi dio ponedjeljka obilježit će povremeno povećana naoblaka uz slabu do umjerenu, lokalno jaku buru. Slabe oborine na granici kiše i snijega bit će rezervirane uglavnom samo za Gorski kotar.

U drugom dijelu ponedjeljka bura će na većem dijelu područja postupno oslabiti, što će omogućiti porast dnevnih temperatura zraka koje će se na zapadu Istre penjati do 20 °C. U utorak će i na istoku Istre te na Kvarneru biti osjetno toplije, a proljeće će se vratiti i u gorje.

Novi tjedan tako će obilježiti stabilno i toplo proljetno vrijeme uz obilje sunčanog vremena. Temperature zraka postupno će se vratiti u okvire prosječnih, a kako tjedan bude odmicao bit će i malo više od uobičajenih za doba godine.

Jutra će biti svježa, naročito do četvrtka, stoga je na određenim mikrolokalitetima početkom tjedna u unutrašnjosti poluotoka moguć čak i slab prizemni mraz!

Što se tiče dugoročnih tendencija vremena, nove jače promjene vremena za sada nema na vidiku. (P.R./IM).

Komentiraj

Povezane vijesti