Iduće dane obilježit će promjenjivije vrijeme, u noći na petak stiže bura

Objavljeno: 15. srpnja 2020. u 13:35h

Drugi dio tjedna ponovno će obilježiti promjenjivije vrijeme, naročito u unutrašnjosti Hrvatske, dok će promjena vremena u Istri i na Kvarneru biti manje izražena u odnosu na prošle dvije fronte.


Već četvrtak donosi nam promjenjivije vrijeme, a u unutrašnjosti Istre i zaleđu Rijeke te naročito u gorju može biti intenzivnijih grmljavinskih pljuskova. Uz obalu će prevladavati sunčanije i toplije vrijeme.

Slabo do umjereno jugo u noći na petak okrenut će na buru koja ponovno donosi pad temperature zraka, no vjetar neće biti snažan kao kod prošle fronte. Ipak, lokalno će bura biti jaka, a prema dijelu prognostičkih modela podno Velebita ponovno može biti olujnih udara.

Kiše će prosječno biti u malim količinama, no lokalno s razvojem jačih grmljavinskih sustava može pasti i 20-ak mm, naročito u gorskom dijelu Istre. Povodom mogućnosti jačih lokalnih pljuskova, DHMZ je putem Meteoalarma za četvrtak izdao žuti stupanj meteorološkog upozorenja. Vjerojatnost pojave grmljavine u Istri pritom iznosi 50-70 %.

Temperature zraka ostaju blago ispod prosjeka za doba godine, ali negativna anomalija bit će izraženija u kopnenom dijelu Hrvatske. Dnevne vrijednosti u periodu pred nama kretat će se većinom između 26 i 29 °C, što je vrlo ugodno za doba godine.

Vikend sunčaniji i topliji

Na radost mnogih, vikend će obilježiti pretežno sunčano te ponovno toplije vrijeme, no bez vrućina. Puhat će slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak koji će onemogućavati značajnije zagrijavanje mora čija se temperatura ovih dana kreće većinom između 21 i 24 °C. Mala mogućnost pojave pljuskova postojat će u gorskom području.

Blage vrućine prema svemu sudeći vraćaju nam se početkom idućeg tjedna kada će se dnevne vrijednosti penjati nešto iznad 30 °C, no noći će i dalje biti ugodne. (P.R./IM).

Komentiraj

Povezane vijesti