Fronta zalila vrtove i njive, na jugu Istre ponovno bez mjerljivih količina

Objavljeno: 24. svibnja 2020. u 10:09h

Fronta koja se prošle noći brzo premjestila preko Istre i Kvarnera donijela je mjestimičnu kišu i pljuskove većem dijelu područja, no ne i krajnjem jugu Istre.


Južnije od Vodnjana i Peroja nisu zabilježene mjerljive količine oborina, što znači da ih je bilo u tragovima, odnosno manje od 0,5 mm ili 0,2 mm. Time se (očekivano) nastavila intenzivna proljetna suša koja će se prema svemu sudeći produžiti i u ljetni period.

Najviše kiše palo je na sjeveru Istre. Meteorološka postaja Černehi na Ćićariji izmjerila je 18 mm, u Buzetu je palo 11 mm, a oko i na padinama Učke (Falalelići) do 14 mm. U središnjoj Istri palo je između 3 i 8 mm, slično kao i na potezu od Novigrada do Umaga.

Riječ je o malim količinama, no svakako dobrodošlim pošto prema trenutnim modelima konkretnije kiše na cijelom području nema na vidiku “do daljnjega”. Izuzev lokalnih nestabilnosti kojih će idućih dana zasigurno biti u gorju i oko gorja, pa čak i u dijelu središnje Istre.

Jedina dobra vijest je što ni ljetnih vrućina nema na vidiku, već će se temperature zraka do kraja mjeseca kretati oko prosjeka za doba godine. (P.R./IM).

Komentiraj

Povezane vijesti