Fronta protutnjala Istrom, zabilježen shelf cloud i prolazno jak vjetar

Objavljeno: 02. listopada 2019. u 20:12h

U poslijepodnevnim satima preko našeg područja premjestila se izražena grmljavinska fronta, no nevrijeme je na većem dijelu područja kratko trajalo.


Zabilježena je izražena grmljavina, na jugu Istre i dojmljiv shelf cloud, a prolazno je zapuhao jak vjetar jugozapadnog i zapadnog smjera. Valovitost mora pritom se naglo povećala, no silovit nalet vjetra nije na svu sreću dugo potrajao.

Najjači udar vjetra do 20 sati zabilježen je Balama (65 km/h), Žminju i Labinu (64 km/h), a izdvojimo i Rovinj (53 km/h) te Pulu (47 km/h).

Izuzev zaleđa Matulja (Brešca 33 mm), obilna kiša u Istri nije zabilježena. Na većem dijelu područja palo je uglavnom 10-15 mm, a jedino je u Peroju zabilježeno nešto obilnijih 21 mm. Na sjeverozapadu Istre palo je tek između 3 i 8 mm kiše.

U nastavku večeri očekuje nas nastavak promjenjivog vremena. Pritom očekujemo mjestimičnu kišu, a na moru su izgledni i jači grmljavinski pljuskovi. Više oborina prema svemu sudeći očekuje se na kvarnerskim otocima.

U noći na četvrtak zapuhat će umjerena i jaka bura s olujnim udarima uz nagli pad temperature zraka, a nedugo zatim uslijedit će i kidanje naoblake. A kakvo nas vrijeme očekuje u idućim danima, pročitajte detaljnije u našoj trodnevnoj prognozi. (P.R./IM).

Komentiraj

Povezane vijesti