Fronta donijela osvježenje, ali ne i toliko željenu kišu na šire područje

Objavljeno: 03. rujna 2019. u 10:45h

Fronta koja se noćas premjestila preko našeg područja označila je kraj velikih vrućina i nepodnošljive sparine, no konkretna kiša ponovno je zaobišla veći dio Istre i Kvarnera.


Prema podacima s naših automatskih meteoroloških postaja, sama fronta najviše kiše donijela je području Umaga i Poreča, uglavnom od 15 do 25 mm. Izuzev nekoliko lokacija, na ostatku područja palo je manje od 10 mm kiše, a oborine su ponegdje i izostale.

Tijekom jučerašnjih izoliranih predfrontalnih nestabilnosti najviše kiše palo je mjestimice na Labinštini i Buzeštini, do 20 mm.

Konačno je osvježilo

S frontom je konačno osvježilo, a temperature zraka snizile su se za oko 10 °C. Prolazno je zapuhala jaka bura, mjestimice s olujnim udarima.

Prema podacima s naših postaja, najjači udar bure zabilježen je u Labinu na Fortici, a iznosio je 99 km/h. U Baški udari dostižu 69 km/h, Ročkom Polju 68 km/h, a Selcu 65 km/h.

Idući dani donose nam pretežno sunčano i stabilno vrijeme, ali uz temperature zraka primjerenije dobu godine. Jutra će biti osjetno svježa, no dnevne temperature zraka i dalje će se penjati do 28 °C. Nova promjena vremena moguća je za vikend. (P.R./IM).

Komentiraj

Povezane vijesti