Fronta donijela osjetno zahladnjenje, a već je na vidiku nova

Objavljeno: 12. srpnja 2020. u 12:08h

Sinoćnji prolazak hladne fronte donio je zamjetno zahladnjenje, ali na svu sreću najjači grmljavinski sustavi koji su u ovom dijelu godine često tučonosni zaobišli su Istru.


Zapuhala je prolazno jaka tramontana i bura koja je na sjeverozapadu Istre imala udare iznad 20 m/s. Bura se sa sjevera brzo proširila na ostatak područja donijevši zamjetan pad temperature zraka, ali i oborine.

Kiše nije bilo u značajnijim količinama. Najviše je palo u Pazinu i u Černehima na Ćićariji, 14 mm, dok su postaje ne ostatku područja zabilježile uglavnom od 3 do 6 mm. Jači grmljavinski sustav osim na krajnjem sjeveru poluotoka razvio se na moru jugozapadne Istre, što su iskoristili vješti fotografi.

Idući dani donose nam ugodno ljetno srpanjsko vrijeme uz temperature zraka ispod višegodišnjeg prosjeka! Prevladavat će sunčano, ali i vjetrovito, u ponedjeljak još uz dosta bure, a zatim će postupno na moru zapadne Istre okrenuti na sjeverozapadnjak. Noći će biti vrlo svježe za doba godine.

Nova hladna fronta prema svemu sudeći stiže nam u četvrtak kada je ponovno izgledan nalet bure, mjestimična kiša i pljuskovi. Temperature zraka neće se značajnije mijenjati, no od velikih vrućina prema trenutnim srednjoročnim prognozama nema ništa sve do kraja mjeseca. (P.R./IM).

Komentiraj

Povezane vijesti