Bura u Puli srušila nekoliko stabala, na Krčkom mostu izmjereno 158 km/h

Objavljeno: 07. srpnja 2020. u 09:31h

U noći na utorak izražena hladna fronta premjestila se preko našeg područja. Donijela je izražen pad temperature zraka i prolazno olujne udare bure.


Bura je u Puli srušila nekoliko stabala, dok su u Umagu letjeli suncobrani, no prema našim saznanjima bez većih materijalnih šteta.

U Istri je bura najjače puhala u Umagu (78 km/h), Ročkom Polju (77 km/h) i Puli (76 km/h). Od postaja na Kvarneru izdvojimo Bašku (90 km/h) i Grobnik (88 km/h).

Automatske postaje DHMZ-a na lokacijama poznatima po buri zabilježile su olujne i orkanske udare. Tako je na Paškom mostu zabilježen udar od 160 km/h, Povilama 158 km/h, a spomenimo i Krčki most sa 157 km/h.

Palo malo kiše, slijedi stabilizacija

Sukladno očekivanju, obilnije količine kiše nisu zabilježene. Izdvojimo našu postaju u Černehima na Ćićariji sa 17 mm, Umag (12 mm), Poreč i Pazin (7 mm), te Pulu s 1 mm.

Idući dani ne donose nam slična meteorološka uzbuđenja. Već poslijepodne slijedi postupno slabljenje bure, a idući dani donose nam vrlo toplo i vruće ljetno vrijeme. No nova slična fronta moguća je već u noći na nedjelju! (P.R./IM).

Komentiraj

Povezane vijesti