Bura otežava i ograničava promet na A6, u Gorskom kotaru snijeg

Objavljeno: 10. siječnja 2022. u 09:21h

Zbog orkanske bure na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica i zimskih uvjeta na državnoj cesti kroz Gorski kotar (DC3) trenutno nema slobodnog cestovnog pravca od Zagreba prema Rijeci i obratno za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, u 9 sati i 15 minuta javlja HAK.


Za sve skupine vozila zatvoreni su:

– autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, obilazak je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina (DC27 i DC50);
– Jadranska magistrala između Senja i Svete Marije Magdalene (DC8);
– državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54);
– Paški most (DC106).

Ravna Gora (HAK)
Ravna Gora (HAK)

Samo za osobna vozila otvorene su:

– autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, teretna vozila s priključnim vozilom isključuju se na odmorištu Vukova Gorica za smjer Rijeka i čvoru Kikovica za smjer Zagreb;
Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja.
– Na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika, Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog i lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica (LC58107) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina).

Zbog stvaranja snježnih zapuha i vijavice koja znatno smanjuje vidljivost, olujne bure koja nanosi snijeg na kolnik te stvara led, vozače pozivamo na krajnji oprez na dijelu državne ceste DC1 Gračac-Knin između Malovana i Zrmanje. U tijeku je zimsko održavanje cesta. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama i na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

Snijeg (susnježica) mjestimice pada u unutrašnjosti te u gorskim predjelima. U priobalju puše bura, povremeno s olujnim i orkanskim udarima. U prekidu su pojedine trajektne i katamaranske linije. Ponegdje ima i magle. Zbog niskih temperatura na cestama u unutrašnjosti moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. (HAK).

Povezane vijesti